Om festivalen

En mötesplats för fotografer och fotointresserade

Uppsala Fotofestival startades 2010 av Anna Lundgren och Idit Margulis. Årets festival blir den femte i ordningen. Under dessa år har festivalen vuxit och blivit en internationell festival med ett digert program i fyra delar: utställningar, föreläsningar, workshops och tävlingar.

Årets festival har tema DRÖMMAR, och vi startar i år Fotofestival UNG, ett koncept som kommer vidareutvecklas under kommande år för att engagera och inspirera de yngre fotograferna.

Uppsala Fotofestival pågår runt om i Uppsala på offentliga platser, hotell, museer, gallerier, kyrkor, caféer med mera. Föregående festival hade vi 80 utställare från ett 15-tal länder, och 12 000 besökare. Dragplåster var den internationellt prisbelönta och renommerade reklamfotografen Tom Hussey, vars medverkan gjordes möjlig av Världsklass Uppsala. På festivalen ställde också barn i flyktingläger ut utställningen Do You See What I See?, som kurerades och handleddes av amerikanska fotografen Brendan Bannon.

Festivalen drivs av Föreningen Uppsala Fotofestival, och i styrelsen sitter Idit Margulis, Anna Lundgren, Maria Lohe och David Jonsson. Varje år har vi en högt skattad festivalgrupp och ett antal volontärer som gör festivalen möjlig.

År 2013 röstade medlemmarna genom att festivalen skulle bli biennal, dvs återkomma varannat år för att kunna vidareutveckla lokala, nationella och internationella samarbeten på ett hållbart sätt. Om du vill ha mer information om festivalen, är du välkommen att kontakta oss på info@uppsalafotofestival.se.

Leave a Reply