Föreläsningar

Observera!

För att se alla föreläsningars platser och tider, läs programmet här.

The secret place of objects

Garcia kommer i sin föreläsning berätta om sitt arbete med att hitta nya identiteter till vardagliga föremål, hur hans kreativa process fungerar, samt visa bilder. Det här är en fristående del inför eftermiddagens kreativa workshop.

Gruva, och andra bildserier

Uppsalafotografen Odd Uhrbom slog igenom 1968 med boken Gruva som han gav ut tillsammans med Sara Lidman. Boken beskrev förhållandena i LKAB:s gruvor, och fick stor uppmärksamhet. Uhrbom berättar om sitt fotografiska arbete med boken och andra bildserier. 

Politisk tolerans i den globala södern

Författare. Debattör.  Fotograf. Professor i statsvetenskap. Den omtalade och ständigt aktuella Sten Widmalm har bland annat skrivit boken Political Tolerance in the Global South. I sitt föredrag berättar han vilken tillgång kameran är för forskare som arbetar i en värld där sanningen numera ofta ifrågasätts, och demokratin hotas.

Sense of Place (eng)

Yoav Horesh, prisbelönt fotograf från Israel, talar om platsens betydelse i sitt dokumentära fotografi världen över och dess relation till tid och rum, präglad av historien.

The embodied photographer – ways of seeing beyond the visible (eng)

Jan Boelhouwers är professor i geografi vid Uppsala Universitet med ett stort intresse för fotografi. Han talar om hur vårt intellekt och vår identitet interagerar i mötet med naturen och landskapet.

Jag är seende

Eskilstunafotografen Ulf Rehnholm berättar om hur han arbetar med aktuella samhällsfrågor i sina konstprojekt.

Fotografiska – den oförglömliga resan

En av grundarna till Fotografiska Museet i Stockholm, Jan Broman, berättar om hur det började, hur de utvecklat konceptet och hur de ser på framtiden.

Stairway to Instagram – fascinationen kring att fota trappor (eng)

Den tyska arkitekturfotografen Cris Gravin, som utsetts av bland annat Lonely Planet som en av de tio bästa fotograferna i världen, berättar om sin arkitektoniska kärlek till spiraltrappor, och sitt arbete i stort.

Erik Johansson föreläser om sitt arbete som realistisk surrealist

Kamera, teknik, kompsition och allt därimellan

Ta chansen att ställa dina frågor om fotografering till Calle Rosenqvist, chefredaktör på fototidningen Kamera & Bild – det kan handla om allt från bildkomposition, vad upphovsrätt säger om bildanvändning, var man får och inte får fotografera, teknikutvecklingen i kamerabranschen, hur man kan sortera eller lagra sina bilder eller hur man bäst skärper en bild i Photoshop. Calle kommer berätta om hur det är att arbeta på en fototidning, vilka utmaningar man ställs inför, men även hur man skapar en produkt som ska bjuda in till kreativitet.

 

Anmälan

""
1
Föranmäl dig! Antalet platser är begränsade, föranmäl dig för att bli garanterad en plats. Du måste kunna uppvisa kvitto i dörren om du har betalat i förväg. Jag önskar anmäla mig till:
Föreläsning:
Mina kontaktuppgifter och betalningsinfo:
Namn
Telefon
Jag betalar:
Meddelande
0 /
* Plusgiro: 69 92 91-1. Glöm inte att ange ditt för- och efternamn så vi kan matcha anmälan med inbetalning. Föranmälan är bindande.
Previous
Next

Leave a Reply