Nyheter

Världsklass Uppsala stöttar oss i år igen

Vi vill rikta ett stort tack till nätverket Världsklass Uppsala, som valt att stötta festivalen i år igen. Världsklass Uppsala är ett unikt samarbete mellan företag, kommun och organisationer som tillsammans stödjer, utvecklar och marknadsför stadens bästa evenemang inom sport, kultur och vetenskap.

Uppsala Fotofestival + Upplandsmuseet = SANT

I år kommer vi att samarbeta med Upplandsmuseet. Vi är jätteglada för det! Här kommer du hitta flera utställningar och föreläsningar. Ute på gården kommer Planket att finnas och i och med det inviger vi festivalen här. Tack till Maria Ljunggren, kommunikationschef, för alla inspirerande samtal och för att avtalet äntligen är klart.

Ny ansökningsregel för återkommande fotografer

För att festivalen ska ha ett omväxlande startfält av fotografer varje år har styrelsen beslutat att fotografer endast får ställa ut enskilt på festivalen tre festivaler i följd. Fotografen får ansöka som utställare även det fjärde året, men endast som en del av en grupp om minst fyra personer.

Webbpresentationer på gång

Vi kommer börja presentera våra utställande fotografer här inom kort. Urvalet är klart, men det är en process att få alla presentationstexter, med mera. Men, snart kommer fler att synas här. Om du vill ha löpande information, ber vi dig följa oss på Facebook, där lägger vi upp mer information löpande.

Ulf Rehnholm är fotokonstnär med ett annorlunda perspektiv och en aldrig sinande ström av kreativitet. Han kommer att ställa ut sitt verk 1Nyckel. Det består av 177 porträtt av flyktingar som kommit till Sverige under de senaste åren. I media framställs människorna som en grupp, en massa som tillsammans är lätt att bortse från. Ulf Rehnholm har porträtterat individen för att nyansera bilden liksom väcka allmänhetens nyfikenhet och engagemang.

Verket blev utvalt i årets vårsalong på Liljevalchs och har fått stor medial uppmärksamhet.

Johan Lindberg Brusewitz, Uppsalafotograf som spenderat ett ansenligt antal timmar i mörkrummet. Hans utställning handlar om intryck och drömmar, både inombords och i verkliga livet. Om saker som har en mening för människor som upplever dem. Hopblandade tankar, ibland lite orediga, så där som när vi tänker och allt pågår i en strid ström i huvudet. Så.

Arbetet bakom kulisserna

Nu pågår lokalplaneringen för fullt. Vi träffar potentiella samarbetspartner och entreprenörer för att diskutera vilka ytor vi kan använda till utställningar och hur vi bäst jobbar ihop. Vi planerar aktiviteter, workshops, föreläsningar med mera, för att göra festivalen attraktiv för dig som fotograf eller fotointresserad.

Vi behöver dig!

Vi letar efter fler personer som vill hjälpa till med förberedelser inför festivalen, eller vara volontär under den. Vi söker både dig som är duktig på att organisera, och du som hellre utför enstaka uppgifter. Det kan vara att ansvara för en lokal och allt som händer där, vara med och bygga väggar, köra grejer, sälja festivalpass, sätta upp affischer, dela ut festivalguider, jobba med sociala medier, arrangera ett fotomaraton, med mera. Hör av dig till oss om du är intresserad: info(at)uppsalafotofestival.se.

Välkommen till vårt gäng!

Leave a Reply