Nyheter

Fotografens dröm – eller betraktarens?

Ta tillfället i akt och kom och lyssna på vår spännande panel i Vasasalen/Uppsala Konstmuseum, som med filosofiska förtecken samtalar om att bilder kan ha flera dimensioner. Att fotografen har sin dröm, sin intention med bilden. Men hur uppfattar betraktaren den?

Australiensiska fotografen Patricia Casey modererar samtalet och deltagarna är israeliske fotografen Yoav Horesh, beteendevetaren Agnes Kullenmark Rydberg, Uppsala Konstmuseums chef Daniel Werkmäster och Elisabeth Schellekens Dammann professor i estetik.

Läs mer här >>

Afternoon Tea på söndag

Avsluta festivalen tillsammans med volontärer och fotografer på Elite Hotel. Swisha 165 kr till festivalens Swish: 123 456 58 26 (obs! priset gäller enbart dig med giltigt festivalpass). Läs mer här >>

Världsklass Uppsala
stöttar oss i år igen

Vi vill rikta ett stort tack till nätverket Världsklass Uppsala, som valt att stötta festivalen i år igen. Världsklass Uppsala är ett unikt samarbete mellan företag, kommun och organisationer som tillsammans stödjer, utvecklar och marknadsför stadens bästa evenemang inom sport, kultur och vetenskap.

Uppsala Fotofestival + Upplandsmuseet = SANT

I år samarbetar vi med Upplandsmuseet. Vi är jätteglada för det! Här hittar flera utställningar och föreläsningar. Ute på gården finns Planket, vår stora utomhusutställning. Tack till Maria Ljunggren, kommunikationschef, för alla inspirerande samtal och för ett gott samarbete!

Läs om årets fotografer – många stora gästar oss

Bland våra utställare i år deltar världskända fotografer som Gérard Uféras, Cris Gravin och Yoav Horesh.

– Vi är jättestolta över årets festival, säger Idit Margulis. Särskilt stolta är vi över Gérard Uféras två utställningar “30 avenue Montaigne” och “Bolshoi balett”, om modehuset Dior respektive balett- och operahuset Bolshoi. (citat ur UNT:s artikel om festivalen 20170920).

Läs om året fotografer här >>
Läs artikeln i Upsala Nya Tidning här >>

Ny ansökningsregel för återkommande fotografer

För att festivalen ska ha ett omväxlande startfält av fotografer varje år har styrelsen beslutat att fotografer endast får ställa ut enskilt på festivalen tre festivaler i följd. Fotografen får ansöka som utställare även det fjärde året, men endast som en del av en grupp om minst fyra personer.

Leave a Reply