Nyheter

Försmak ger plats åt kvinnor på scen

Den 8 mars, på Internationella Kvinnodagen, är det dags för årets Försmak. För att inspirera dig som besökare eller potentiell utställare vill vi ge dig ett tillfälle för inspiration och förkovran. Det blir en speciell kväll med fotografi, kollagekonst, och fotosamtal med internationell touch. Fritt inträde.

Vi välkomnar den mångsidiga svensk-franska fotokonstnären Karin Crona, sedan många år bosatt i Paris. Hon berättar om hur hon arbetar med självbilden ur ett konstnärligt perspektiv i sitt föredrag: “Kroppen – ett tillstånd”. Crona har utforskat självporträttet i över tio års tid genom olika genrer och tekniker. Hennes konst är inspirerad av l’art brut (ung. primitiv konst) och surrealism, präglad av humor och skandinavisk melankoli. Ta del av hennes berättelser, performance videos och kreativa processer.

Den israeliska fotojournalisten Daniel Tchetchik arbetar på en av Israels större tidningar; Haaretz, och gästar oss för att visa och berätta om bildserien “The year that was, through the eyes of Israeli women” – Årets Bild 2018 Women. Ett år som på många sätt varit kvinnornas år i Israel, och runt om i världen, ett samhälleligt skifte i vad som egentligen är tillåtet, och vad som är förbjudet. Därför gav tidningen scenen åt kvinnorna bakom kameran, och fick tillbaka ett brett perspektiv på årets som gick.

Utställare:
Karin Crona
Avishag Shaar-Yashuv
Masha Kushnir
Noa Landau
Zoe Grindea
Maya Louzon
Michal Fattal
Hadas Parush
Dina Alfasi
Michal Chelbin
Gili Merin

Plats: Slottsbiografen, Nedre Slottsgatan 6B, Uppsala. Utställningarna visas till kl. 21.00. Välkomna!

Diskutera gärna dina idéer med oss!

Nu har vi äntligen publicerat villkoren för enskild utställning och hur du anmäler dig till Planket. Sista datum för att anmäla enskild utställning är 30 april 2019, och 10 september för vår utomhusutställning.

Har du en utställningsidé i huvudet som du behöver bolla med någon? Du är varmt välkommen att höra av dig till info(at)uppsalafotofestival.se med dina frågor. Vi har lång erfarenhet av att stötta fotografer, diskutera ämnen och hjälpa till att välja bilder, om så behövs.

2019 års tema släppt!

2019 har vi tema: KVINNOR.
Mer information om temat och hur du anmäler dig kommer.
Håll utkik här och på vår Facebooksida >>

Läs om förra årets fotografer – många stora gästade oss

Bland våra utställare 2017 deltog världskända fotografer som Gérard Uféras, Erik Johansson, Tommy Ingberg och Yoav Horesh.
Läs om 2017:s fotografer här >>
Läs artikeln i Upsala Nya Tidning här >>

Har du ställt ut tidigare hos oss?

För att festivalen ska ha ett omväxlande startfält av fotografer varje år har styrelsen beslutat att fotografer endast får ställa ut enskilt på festivalen tre festivaler i följd. Fotografen får ansöka som utställare även det fjärde året, men endast som en del av en grupp om minst fyra personer.

Leave a Reply