Andra utställningar

En växande MAMMA-BARN-utställning

Två ambulerande fotografer med en polaroidkamera i högsta hugg kommer gå runt i våra utställningslokaler och däremellan för att fotografera mammor med sina barn. Syftet är att lyfta mammorna med barnens hjälp som en del av vårt MAMMA-projekt. De flesta mammor spelar en viktig roll i sina barns liv, men tas ofta för given. Barnen kommer därför få i uppdrag att (i sällskap av en förälder) gå och hänga upp bilden själva med hjälp av klädnypor på en tvättlina i Vasaborgen. Vi kommer också uppmuntra dem till att skriva eller rita något till sina mammor och hänga bredvid.
 
Detta blir en växande utställning under festivaldagarna att komma tillbaka till.
Genomförs med hjälp av medel från Region Uppsala.
 

Plats: Vasaborgen, Uppsala Slott

Visning av
analoga kameror

Just nu är det väldigt populärt att fota med gamla kameror igen. Fotografer köper begagnade analoga kameror, och framkallar film i mörkrummet. Kanske är det ett sätt att slå sig fri från den oändliga strömmen av bilder som du kan ta med en digitalkamera, och vara selektiv i ditt skapande. Eller så vill man hitta tillbaka till hantverket. Oavsett vad som ligger bakom uppsvinget så är gamla kameror fantastiskt fina och en bit av vår historia.
 
På Stadsarkivet kan du komma och titta på ett urval av analoga kameror, såsom Goerz-anschütz Ango 13×18, Voigtländer Avus 6×9, Bronica sq-a, Zeiss Super Ikonta 6×9, Zeiss Ikon Contessa och Voigtländer Bessa 1.
 
 

Plats: Stadsarkivet, St Olofsgatan 15