Kicki Lundgren

Om utställningarna

Floating

Filmen FLOATING visas för första gången på festivalen och är inspirerad av naturens element. Musiken till bilderna har specialkomponerats av Uppsalabaserade duon Gone North.

FLOATING skildrar förhållandet mellan människor med vanliga kroppar och vatten. Människorna som Lundgren har fotograferat har generöst visat upp sina kroppar som om de var befriade från de ålders- och skönhetskomplex som genomsyrar vårt samhälle.

500-5 MPH

Sara arbetar som pilot i Florida. Hon har precis hämtat ut sin vigselring hos guldsmeden, satt på sig sin hjälm och startat sin Kawasaki Ninja. Sedan minns hon ingenting av den dagen, den 2 april 1996. Hon minns inte att hon körde på motorvägen hem eller att det kom en bil utkörandes från en mindre väg utan att lägga märke till henne. Krocken är ögonblicklig.

Nu lever Sara med en förvärvad hjärnskada, som gör att hon ofta är trött, har minnesproblem och att vänster sida av kroppen har nedsatt funktion. Den här utställningen berättar om både livet före och livet efter, men framförallt om Saras kreativitet, om lusten att ha kul, att synas och möta nya människor.

Om fotografen

Kicki är en frilansfotograf med examen från Nordens Fotoskola. Inspirationen tar hon från naturen och från alla som har modet att vara människa till fullo i sin ofullkomlighet.

Titel 1: Floating
Plats: Pumphuset, Munkgatan 1
Titel 2: 500-5 MPH
Plats: Ungdomens Hus, Svartbäcksgatan 32