Om festivalen

En mötesplats för fotografer och fotointresserade

Uppsala Fotofestival startades 2010 av Anna Lundgren och Idit Margulis. Årets festival blir den sjätte i ordningen. Under dessa år har festivalen vuxit och blivit en internationell festival med ett digert program: utställningar, föreläsningar, workshops och panelsamtal. Vi brukar även hålla i fotomaraton och andra tävlingar.

Årets festival har tema WOMEN, och vi satsar i år på Fotofestival UNG, ett koncept som kommer växa under kommande år för att engagera och inspirera de yngre fotograferna.

Festivalen drivs av Föreningen Uppsala Fotofestival, och i styrelsen sitter Idit Margulis, Anna Lundgren, Maria Lohe och David Jonsson. Varje år har vi en högt skattad festivalgrupp och ett antal volontärer som gör festivalen möjlig.

År 2013 röstade medlemmarna genom att festivalen skulle bli biennal, dvs återkomma varannat år för att kunna vidareutveckla lokala, nationella och internationella samarbeten på ett hållbart sätt. Om du vill ha mer information om festivalen, är du välkommen att kontakta oss på info@uppsalafotofestival.se.

Leave a Reply