Planket

Om Planket

Planket är vår populära utomhusutställning där alla är välkomna att delta oavsett om du är amatör eller proffs. Förra festivalen hade vi Planket inne på Upplandsmuseets innergård (foto: Malin Vretblad Plesse). Andra tillhåll har varit utanför Uppsala Fotografiska Sällskap på Martin Luther Kings plan, och vid Walmstedska Gården. I år ställer vi upp väggarna i kvarteret Munken, ingång Trädgårdsgatan 20.

Det som är så härligt med Planket är att det alltid finns någon där att diskutera fotografi med, för utställningen vaktas av medverkande fotografer. På Planket är det alltid en blandning av motiv. I år hoppas vi på många kvinnliga fotografer, eller att innehållet speglar temat som är just Women. Men det är fotograferna som ställer ut som bestämmer vilka bilder de vill visa. Här sätter vi inga ramar för innehållet, så länge det är ett etiskt innehåll.

Plankets syfte är att uppmuntra alla att ställa ut. Någon gång ska vara den första. Kanske tar din fotografiska resa sin början här, eller så har du redan kommit en bra bit på väg. Det är det som är det härliga med Planket. Här möts både proffs och amatörer.

Fotografer

(i alfabetisk ordning, uppdateras vartefter)

Barbro Agstam
Marta Daszczyk
Mattias Frenne
Robert Harlin
Susanne Lager
Ann-Sofie Nilsson
Paul Rosenbaum + 2
Yasseman Tourang
Hans Wall
Anders Westerlund
Maria Wijk
Christina Winter

Utställare: amatörer och proffs
Plats: Kvarteret Munken,
ingång Trädgårdsgatan 20